Szerző:
Endlos » csüt. okt. 21, 2010 12:51 pm
Plaszlo írta: Endlos,
nem akarsz a házikódról egy új témában kicsit mesélni? Célok, elképzelések, megoldások, esetleg képek. Biztos nem csak engem érdekelne.
Tudni kell rólam, hogy okleveles feltalálóként elég sok olyan ötletem van, ami környezetbarát, és a kényelmet is szolgálja. Mert engem ugye bár kreatívnak mondanak, inkább csak rendkívül kényelmes, lusta, és fukar vagyok. Csak az adja az erőt az ötleteimhez, hogy ezeket a rossz tulajdonságaimat beismerem, és elfogadom.
A kis ház elképzelés leginkább szerkezetileg már alakul, de szerintem még lesz vagy 10 év, mire készen lesz, és ráadásul ezen túl több ház tervem is van. Lényeg az olcsó, könnyen hozzáférető anyagok profi, ízléses felhasználása, a fenntarthatóság, és hogy ha készen van, az ember úgy érezze otthon magát, mintha a Travel channel egyik szereplője lenne. Persze ezek mind csak irányadóak, nem lehet teljes mértékben hibátlanul mindent megvalósítani, mindig lesznek lyukak, rések, "de"-k.
Nagyon izgat pl. az, hogy olyan anyagokból, amik egyébként a környezetre káros módon lehet csak újrahasznosítani pl. autógumik, hogyan lehet belőlük jó tulajdonságú házakat építeni. Ez nem saját ötlet, a Discovery-n láttam, nagyon jó föld házat építettek gumikból. Majd küldök fotókat, ha lesznek olyanok, amelyek bele férnek egy ilyen fórumba.