Nem kötekedés, véleménycsere. Én a Ceresit Stop-ot próbáltam ki, nem sok eredménnyel. Az elektromosokról csak hallottam, szerencsére nem volt rá szükségem. Ha azt veszem, a klíma pár óra alatt mennyi vizet tud kivonni a lakás légteréből, a hasonló elven (de nem olyan hatásfokkal) működő páramentesítők is sokat segíthetnek.
csupán csak egy gondolat.
a személygépkocsim felszereltségéhez tartozik a klima is. valahol-valamikor azt a tanácsot kaptam, talán olvastam, hogy téli autózás alatt is, időszakonként kapcsoljam be pár percre azt. azután. mint azt valószínű tapasztalhattuk már, vizesen, ázottan beülve a járműbe, a térben keletkező és a hidegebb felületen, azaz a belső szélvédőn lecsapodó pára mielöbbi "eltüntetését" a klima pár perces üzemeltetésével gyorsan fellehet számolni.
és innen jött a gondolat. beklimáztatom a lakást és téli időszakban néha-néha, vagy akár naponta is üzemeltetem valamennyit, ezáltal kivonva illetve valamelyest csökkentve a magas páratartalmat.?
igaz, hogy nyáron a vályog falú helyiségek nem igényelnek külön klimarásegítést, de hát esetemben a szükség törvény bont elve érvényesülne.
vagy nagyon nagy hü....., butaság volt részemről a gépjármű klimás összehasonlítás?