A kazánokhoz még annyit fűznék, hogy bár drágább megoldás, de én az indirekt tárolós megoldást preferálom, főleg komfort érzet miatt, másrészről a kombikban sűrűn tönkremegy a váltószelep, ami sok bosszúságot okozhat.
Bakter írta: Üdv! A cirkó bekötésénél tartok, kaptam hozzá egy kis műanyag gyűrűt (hidegvíz tömegáram korlátozó) de egy szerelő tanácsára vettem egy nyomáscsökkentőt a bemenő hidegvízre. Akkor a mellékelt gyűrűt azzal kiváltottam, vagy annak más szerepe van? Ha igen, mi?
Update: a kérdésem még aktuális, annyival kiegészítve, hogy a nyomáscsökkentőt mi alapján állítsam be, hogy megfelelően ellássa a feladatát? (most úgy van, ahogy vettem.)
Előre is köszönöm a választ.
építő írta: Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni,vegyes tüzelésű kazán (minden biztonságtechnika beépítve:biztonsági szelep,termikus elfolyó szelep,automata kazántöltő,aut.huzatszabályozó)szivattyú keringetésű puffertartályos rendszer ( a szivattyú a tartályba keringet),DE HA NINCS ÁRAM,AKKOR leáll a keringés.Olvastam,hogy létezik egy elkerülő ágba építhető úszós szelep (valami Bodor féle,vagy ilyesmi),ami ilyenkor kinyit!Tudom lehetne szünetmentest is kiépíteni,de ez a szelep egyszerűbb lenne.Ez plusz biztonság lenne a kazántúlhevülés ellen.A csőméretezés a gravitációs áramlást is megengedi.32 mm-s.Ha valaki látott már ilyet,vagy tudja hol lehet venni,megköszönném.
Bakter írta: Köszönöm a választ. A szabályozhatóság annyi, hogy egy imbusszal lehetne állítani a nyomáscsökkentőn. De akkor valószínűleg gyárilag be van állítva. Sajnos nincs semmilyen mérőeszközöm, amivel mérni tudnám a víznyomást, de akkor a gyári érték gondolom, jó lesz.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég