A fűtőkőr potméterével a maximális vízhőmérsékletet tudod állítani, utána ha nem tudja leszabályozni, akkor leállítja a gázt. Ez megtörténik, ez jó jel, legalább szabályozni lehet. A hétvégén én is állítottam a kazánom a lángmagasságán, mert nyáron kicsit visszaállítottam, a jóval melegebb hálózati vízhez. Szóval fűtés közben nekem is egy lángmagassággal ment, nem szabályozta lejjebb, hanem ki-be kapcsolgatta a gázt. Elképzelhető, hogy fűtésnél nem szabályozza a gázátfolyást, csak kapcsolgatja. Azt még kipróbálhatod, hogy melegvízvételnél szabályozza-e a lángmagasságot. Nyisd meg a melegvizet, majd csökkentsd le az átfolyást és figyeld csökken-e a lángmagasság, vagy inkább leállítja. Az én kazánom nem váltószelepes , lehet a tiéd kicsit máshogy működik. A fűtéshez nem kell túl nagy lángmagasság, ha nincs alulméretezve a kazán a lakáshoz képest, akkor közepes lángmagassággal is jól kell fűtenie. Elképzelhető, hogy valaki nagyon feltekerte a gázmennyiséget, ezért nem működött normálisan és nincs semmi baja a kazánodnak. A túl nagy lángmagasság jobban igénybe veszi a hőcserélőt és hamarabb vízkövesedik.
A régi FÉG C24-es cirkómnál is levettem a lángmagasságot olyan szintre, ahol még viszonylag gyorsan fel tudta fűteni a lakást, de nem kellett túl sokat kapcsolgatnia. 17 évig ment gond nélkül és hőcserélőt sem kellett cserélni, mint a többinél 5-6 év után. Ezután elköltöztünk, de nem tarom kizártnak, hogy még most is működik, és akkor 20 éves is elmúlt.
A régi FÉG C24-es cirkómnál is levettem a lángmagasságot olyan szintre, ahol még viszonylag gyorsan fel tudta fűteni a lakást, de nem kellett túl sokat kapcsolgatnia. 17 évig ment gond nélkül és hőcserélőt sem kellett cserélni, mint a többinél 5-6 év után. Ezután elköltöztünk, de nem tarom kizártnak, hogy még most is működik, és akkor 20 éves is elmúlt.