Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
25 hozzászólás Oldal: 2 / 2
Sziasztok!

Egy Isotwin F24E típusú kazánnal kapcsolatban kérnék segítséget. Fűtés módban nem működik a keringető szivattyú. Melegvíz módban megy, de amikor átkapcsol fűtésre, nem kattan a relé... Ötletek? Előre is köszönöm!
Sziasztok,
Ma hirtelen úgy döntött az ISOTWIN F 24 E-A kazánom hogy nem csinál semmit. A kijelző és a státusz jelző LED sem működik. A konnektorban van hálózati fesz.
Van esetleg bárkinek bármilyen ötlete?
Az éves karbantartás szerdàn lett volna... :/
Köszönöm, Barna
Sziasztok,

Most találtam rá a fórumra a Saunier Duval Isotwin " meleg víz kihűl " problémával.
Látom, hogy régi dolog, viszont nálam csak mostanában jelentkezett.
Lehet, hogy csak nem vagyok rutinos fórumozó ezért nem találtam meg, de végül is mi lett a megoldás?
Még nem nyúltam hozzá, de bátran szétszedek bármit.
Előre is köszi a segítséget
Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani, hogy az Isotwin C 24 E kazánon a pirossal jelölt trimmer mit állít? Köszi.

PQ

Isotwin C 24 E potmeterek kulso homerseklet gorbe.jpg
Isotwin C 24 E potmeterek kulso homerseklet gorbe.jpg (437.68 KiB) Megtekintve 6835 alkalommal.
Hello!

Segítséget /tanácsot szeretnék kérni.
Saunier Duval Thema Classic c 24 e típusú kazánunk kb 2-3 hónapja játsza a következőt:
Amikor nem megy a fűtés, szép fokozatosan kb 1 órán belül teljesen lesik a nyomás 0,5-re (vagy akár teljesen 0-ra),és persze villog pirosan, akkor feltöltjük 1,0 - 1,5 közé, majd mikor bekapcsol a fűtés, felugrik a nyomás 2,9-3,2 - re, akkor pedig engednünk kell ki belőle. Ez minden napos, sőt mondhatni egesz napos elfoglaltság már. Mi lehet a baj??
Előre is köszönöm!
A tágulási tartálya lesz beteg. Ha a légbetöltő szelepen nyomsz bele levegőt akkor újra lesz tágulási tere a melegedő víznek és nem megy majd fel ilyen drasztikusan a nyomás ha melegít. Ami a rossz hír hogy az a levegő ami volt benne viszont megszökött valahol, és ha membránszakadt a tartály akkor bizony akár levegősödést is okozhat a fűtésrendszerben, az oda szökött levegő.
Kedves Krisz5515,
A Saunier Duval Thema Classic c 24 e tágulási tartály hiba oka sem mindegy. Régen üzemelő, változatlan rendszernél talán elég a csere. Egy új rendszernél, vagy ha pl. bővítették a fűtési kört, lehet, hogy kicsi a tágulási tartály. Ekkor egy külső tágulási tartállyal, lehet pótolni a belső régit. Mivel a gyári általában drágább, talán olcsóbban lehet kijönni.
Sziasztok!

Nem tudom, hogy él-e még a fórum, elég régen volt már hozzászólás, de ennek ellenére teszek egy próbát, hátha...
Van egy Saunier Duval Isotwin F 24 E-A típusú készülékem.
Immáron 19 éves. Tavaly kezdődtek a problémák. Tusolás közben elvette a lángot, a sárga visszajelző kialudt és pirosan kezdett el villogni, F14-es hibakóddal. Ha minden igaz, akkor ez azt jelenti, hogy az előremenő víz hőmérséklete elérte a 95 °C-ot, ezért leállítja a víz melegítést. Majd egy idő után visszakapcsolt és megint ment, kb. 1 percig.
Annyi előnye volt ennek, hogy legalább volt meleg víz... Aztán jöttek a nagyobb gondok. F14 után F12, F13 stb... A végén be sem kapcsolt...vezérlés (főpanel) csere...Mindennel együtt 120.000...oké....
Jó volt kb. két hétig, de tényleg semmi hibakód....most ott tartunk, hogy megint F14, de a tusolás végére nincs már meleg víz...elzárom a tust, várok, majd megnyitom és megint van 1-1,5 percig meleg víz. Jó jó a váltófürdő, de már nem akartam. Kihívtam a szervízt. Húha, mondja, akkor itt a keringető szivattyú lesz a rossz, nem tudja olyan mértékben továbbítani az elkészült meleg vizet, ahogy azt előállítja. Oké, mennyi? 110.000 + a kiszállás, munkadíj, stb...
Mondom köszönöm. Szereztem egy szivattyút, ki lett cserélve, két napig tökéletes volt, aztán megint F14...
Most jelenleg ez van, megindul, F14, letilt, visszakapcsol és így szinte max. langyos vízben tusolunk, fürdünk...
A szerelő azt mondta, hogy akkor tovább kell menni a körön. Aztán majd csak jó lesz egyszer...na mondom így én is tudom...
Szóval ha még valaki olvassa ezt a fórumot és találkozott ennél a típusnál akár ilyen problémával, akkor kérem javasoljon valamit, mert már nem akarok további 10-100 ezreket költeni rá, viszont most "kedvem" (anyagi) sincs egy új kazánhoz...
Nem beszélve arról, hogy félő, hogy a sok ki-be kapcsolgatás (napi akár 100 is lehet) nem igazán tesz jót a 3 hónapos kazánnak...
Köszi!
Isotwin C 24 E van nekem, 23 éves. Pár éve produkált hasonlót, nem bírtam egy kádat megtölteni fürdéshez mert kifogyott a melegvíz fél kádnál. Elzártam, vártam, megnyitottam, ahogy te leírtad. Bár az enyém hibakódot közben nem produkált. Kazánszerelő (a típust jól ismerő) ismerős ajánlotta, hogy egyrészt pucoljam ki a melegvíztartályból a 20 év alatt összegyűlt vízkövet, másrészt szedjem szét és patikára pucoljam ki a képen látható fekte alkatrészben a visszacsapó szelepet. Mert ha ebbe zsduva megy, nem zár le, és a hidegvíz hálózatból befolyik a hidegvíz a melegvíz körbe. Egyszerre csináltam meg, kb. 1 nap melóval, nem tudom melyik volt a baj okozója, de most ismét jó a kazán. A visszacsapó is nyitva volt a zsduvától meg a tartályban is sok vízkő volt. Közben vettem mellé a jófogáson egy ugyanilyen kazánt 20.000 (húszezer !) forintért, hogy legyen alkatrészem a következő 10 évre, mert 2 milliós ajánlatot kaptam kazáncserére.

Egyébként a tágulási tartályok nyomására érdemes odafigyelni, minimum évente utánfújni, meg nálam 3-5 évente kilyukad a membrán bennük, olyankor azonnal csere. 6 évnél még egy sem bírt többet, bár mindig olcsókat rendelek (8-10eFt). Az ionizációs és a gyújtó elektródákat érdemes csiszolgatni 2 évente, és cserélni 6 évente. 15 éves korában kisavaztam az égésteri és a víz-víz hőcserélőt is, ezt meghálálja mindkettő. Valamint szétszedtem és aprólékosan kipucoltam, bezsíroztam a háromállású szelepet. Illetve évente pucolom a tűztér felől az égésteri hőcserélőt kívülről, kefével, porszívóval + erre való habbal, meg pár évente a gázégőt.

visszacsapo.jpg
visszacsapo.jpg (451.45 KiB) Megtekintve 1967 alkalommal.
Szia!

Köszönöm a válaszodat, aprólékosan leírtál mindent.
A visszacsapó szelepre én is gyanakszom, mert amikor beindul a meleg víz gyártás, akkor hallom, hogy valami cicceg, mintha egy fém csövet ütögetne valami nagyon finoman. Nekem a fenti fürdőben van a kazán, ezt a hangot a lentiben szoktam reggelente hallani, amikor még nincs nyüzsgés. Lehet, hogy a szelep "prellez".
A tartály szétszedése/kiszedése nem kis feladat, tegnap pont ránéztem...
A hőcserélőt mindenféle képpen kitisztítom, legalább azt, most gyorsan tűzoltásként. Már a fűtésem sem olyan, mint tavaly, gondolom ez is a hőcserélő problémája...
A tágulási tartályon van egy szelep, az állítólag nem jó, a szerelő kiakarta cserélni, de mondtam neki, hogy most nincs "kedvem" :) kifizetni... felpumpálta és lezárta...hol találom azt a membránt? Lehet, hogy azért nem zár le?
Na majd megnézem azt is.
Kérdésem, hogy mivel savaztál? Van valami speciális vagy házi csodaszer?
Citromsav, vízkőoldó, sósav vagy valami higított változatuk?
25 hozzászólás Oldal: 2 / 2