Szerző:
fransis69 » szomb. okt. 27, 2012 10:54 am
qwert2009 írta: Elolvastam meg 1x a hozzászólásaidat de abból nem derült ki valójában,h melyik volna a jobb megoldás mert meg akkor az a felállás volt,h van betonkoszorú.De mikor kiderült,h nincs aztán áttértünk a hidegsarokra és nem tudtam meg ,h mi volna a jobb.
Ahhoz mit szóltok ha befújatom a szigetelést a gerendák közé és egy 50 cm-es csík üveggyapotot leterítek kőrbe a padlás szélére a falak fölé ennyivel is csökkenteni a külső hőmérsékletet.
A hidegsarokra nincs ésszerű ötletem,azon kívül,h leszigetelni a falakat is.
A cellulóz hővezetésije nem egetrengető egyébként, közepes, mindössze 0,04W/mK.
A befújatáshoz zárt tér kell viszont, nem szökhet a befúvatás technológiai nyomása, ugyan is
azt mérik és az alapján "tudják", hogy minden sarokba, zugba megfelelő mennyiség jutott és beált a kívánatos vagy tervezett 24-45kg/m3 mennyiség, ezt a mennyiséget fogják majd számlázni is feléd. Ha most a gerenda terítésen levő deszkázat csupa rés, az ezt az előbbi kritériumot űbereli.
A "pongyola" takargatásnak nem látom értelmét, az ott is lesz ahol kellene meg nem is.
A főgond a pára zárás továbbra is, az nem lesz megoldva. Ha egymás után enyhe teled lesz, észre sem veszed a hiányát, viszont, ha lesznek tartós 3-4 hetes mínusz 8-12 fokok, azonnal elázik a "cuccod" és a fagerendákban megjelennek a különféle fakártevők, ott is maradnak, szaporodnak és rágcsálni fogják folyamatosan a gerendát és minden fát, a nyirkosság az életterük...
Egyébként kedves
qwert2009 mégsem olvastál jól. Amit javasoltam a
SyMatE fórum kérdezőnek, az neked is szólt, csak nem emeltem ki. Úgy tűnik teljesen azonos vagy hasonló a szerkezetetek és a gondotok is...