Plaszlo írta:Oli75 írta: Üdv ! köszi a választ! Én már korábban csináltam egy ilyen rendszert a nyaralóba , de az kisebb volt . Azt olvastam több helyen , hogy a padlófűtést jobb külön körön csinálni , mert a szennyeződések eltömíthetik a vízszintes csövet . A környékbeli szerelők 2 nap alatt csinálnák meg 300 ezerért -ezt kicsit sokallom - ezért inkább magam szeretném megcsinálni .
A padlófűtést szobánként külön körökre bontva, osztó-gyűjtőn keresztül szokták kialakítani a jobb szabályozhatóság érdekében. Beüzemelés előtt alaposan ki kell mosni a rendszert és a kazán elé iszapfogót beépíteni, akkor nem kell félni dugulástól.
Az a baj a kandalló és a padlófűtés karakterisztikája annyira eltérő, hogy nehéz összhangba hozni egymással. A kandalló gyorsan, hirtelen ad meleget, a padlófűtés ennél sokkal lustább, de pufferrel javítható a helyzet.
A padlót 16 körös osztóval csináltam meg . Mekkora puffer kéne? Ha tartály van Hőcserélő nem kell? Kell még valamilyen szabályzó vagy csap ebben az esetben? köszi