qwert2009 írta:fransis69 írta: Örülök, hogy belemélyedtél, nem vagy egy elveszett ember...
Tudom,már kiskoromban csodagyereknek hívtak mert 2 éves koromban annyi eszem volt mint most
Csak azért gondolkodom ebben ,hogy minél kisebb felületen(csak pontokban) ne legyen szigetelés vagy ez nem számottevő?
Remek ötlet "qwert2009", kevésbé munkaigényes.
Én ezt a gondolatot így folytatnám:
1. lefektetek keresztben 10-es deszkákat a salakra "lapra/pofára", téglától tégláig 120cm tengellyel
2. 60cm-ként a deszkát rögzítem, alákenek misungot, valamiféle szintbe állítom misunggal (misung: 2/3 vödörnyi homokhoz 2 fandli cement + víz, legyen olyan, minta a májkrém)
2. ha megkötött, erre ráterítem a párazáró 0,8mm-es tófóliát, vigyázok, hogy a járkálás nehogy kiszúrja a salak
3. az első rácssor kantra állított deszkáira lent ráüttök jobbról-balról 2-2 szeggel/csavarral 20-20cm-es 4*4... - 5*5-ös fadarabot 60cm osztással. lesz talpa, hogy a ráfóliázott deszkákhoz rögzítsem később, a fóliát felfuttatom a téglára is sarkosan lent, nem ívesen.
ugyanide függőlegesen 2db 20-20cm állótüskét is csavarozok a két oldalára, hogy a második sort keresztben közé rögzíteni tudjam (olyan lesz, mint egy élére állított ritka, de dupla fogú "fésű"!
Ez meg fogja közölni a második sort. Kialakul egy 120*60cm-es rácsszerkezet
4. 3nap misung szilárdulás után (fólia terítés már lent van) az előbbi alsó facsomagok segítségével leütöm a 10es párnafákhoz 60cm-es tengellyel a padlás hosszában az első,a "fésűs" éldeszkát
5. begurítom a deszkák közé az első 10cm vtg. szigetelést
6. egy hegyes késsel beszurkálva mindenhova eligazgatom, hogy sehol se "szeleljen"
7. annyira felrázogatom, hogy úgy néz ki mint egy pufajka vagy paplan, ez a dolog lényege, nagyon fontos, 4-szer tovább tart, mint az eddigiek (ahol eláll ott nincs semmi, ezt jól gondold át )
8. kiállnak a tüskék az első sorból. közé állítom a második éldeszkát és jobbról balról átcsavarozom. Kész egy stabil újabb szig. horony de ez már 60cm-es. Félbevágom egy jó hosszú késsel a rolnikat, ezt begurítom egy darab forgácslapot tologatva, mert mostmár csak azon tudok állni második sorként keresztben.
9. lezárom egy páraáteresztővel az egészet
10. megiszok egy félládányi/ládányi sört a munka örömére...
Érthető voltam valamennyire?