block50 írta: Dobtam egy privát üzenetet, nézz már rá légyszi...
Átnéztem a küldött anyagot, köszönöm.
A fórum csatolmánytára megtelt valóban. Egyenlőre rajz/fotó nem tehető fel, sajnos és ez baj.
1. a szarufa és kötőfái (amit most hőszigeteltél, amiről beszélünk) milyen tengelytávra vannak egymástól?
2. mi a szándékod, milyen U értéket, illetve fűtésköltséget céloztok meg?A mai elég tréfás, ezt látom. Mivel olvastad a glosszám, feltehetőleg kiértetted belőle, hogy a párazárás létkérdés az épületkárok kizárásához. Nem csak a kötőfa feletti szigetelés szempontjából, hanem az egész épületburok védelme érdekében.
"Csak gratulálni tudok, hogy észrevetted, valami baj van odafent"- A szarufáid ugyanígy ázolognak, mint a mennyezeti kötőfák.
- A felmenő falak is vizesek, csak nem látod a 3-5cm habtól, ahol nics esetleg, ott meg a külső szellő, de csak a felületet, de leszárítja, attól a falazat is, akár km. tégla, akár B30 falazó, az is nyirkos kivédhetetlenül.
Itt nem csak arról van szó, hogy tönkremegy-e az épület és mikor, hanem az is, hogy egy elázott fal, elázott szigetelés, elázott faszerkezet hőszigetelési képessége, azaz az U értéke akár az 1/3-ra is lecsökkenhet, azaz megháromszorozza a fűtés szükségletet az elázás nélküli állapothoz mérten.
Azután ott van a gombásodás és a megjelenő fakártevő bogarak problémája is, ha megfelelő életeret biztosítasz neki (nyirkos, párás közeg).
http://www.gyorshazak.extramobilhazak.h ... alljunkmeg < egy kis ismétlés, ha gondolod!Megoldás van, persze-hogy van, csak ezek költségek.
Nem ismerlek mire vagy házilagosan képes.
Ezek mind-mind befolyásolják, hogy mit javasoljak.
Ne vedd tragikusra a dolgot, nem azért írtam, hogy elkeseredjetek, de sacc., egy életre szóló megoldás több százer Ft anyag + a saját munkád...
Az össz feladat a teljes házra, mondjuk nekem, egy fő segítővel kb. 9-12 nap lenne, ha vállalnék egyáltalán ilyet, de nem vállalok senkinek sem, a társaságom sem, mi készházakat, gyorsházakat, dominó házakat, hang-, hőszigetelt építőanyagokat gyártunk zárt technológiában, telepített "ácsüzemben", legfeljebb azok helyszíni installációja jöhet szóba.
Csak érzékeltetni akartam, hogy nem egetrengető a feladat, ha tudod, mit miért és hogyan.
3. Mennyit lehet nektek rá szánni Ft-ban?A pillanatnyi bánat cca. 11*4,4m kb. 50m2. Az alap elgondolásom szerint az oda való anyag 100eFt vagy alatt, megúszható, de mi van a külső fallal és a szarufa alsó-belső ferde síkokkal? Ez min. 35*6m > 190-210m2!
Nem válaszoltam egy kérdésre.
Másrészt, ha a teljes ferde síkot leszigetelném valahogy, akkor a padláson belül is melegebb lenne és kevésbé csapódna ki a pára. Ez rossz megközelítés? Ez azért is kérdés, mert nyáron meg szeretnénk csinálni, tehát tervezünk vele, de ehhez tetőt kell bontanunk, ami ősszel már nem fért bele.
- Ha nincs szándék a tetőtér tetőterének a hasznosítására, teljesen értelmetlen a túlnyúlás szigetelése. Az jól van úgy, ahogy van.
Sőtt, kifejezetten felesleges.
Sokkal inkább azon kell elgondolkozni a nyári hővédelem fokozására, hogy a tűzfalakat hogyan látod el átszellőző ablakokkal. Felér egy kisebb légkondival a hatása.Egyébként a tető vetülete, a mostani kötőfa-adta mennyezeted. Arra kell összpontosítani, az kevesebb, mint 50m2.
Ha tovább is szigetelsz felfelé + a tüzfalak, de minek,
az egy másik háznyi anyag + a magasság miatti nehezebb munkavégzés
.