Szerző:
Bence » csüt. szept. 13, 2012 1:08 pm
A kivitelezésbe még nem vágtam bele, mert van még 1-2 falrész, ami nincs kész, mert a vízcsöveket kell elvezetnem bennük. Viszont az anyag a padlóhoz tegnap megérkezett
Én találtam egy-két dolgot pl. Austrothem-nél, amik ugyan nem pont az én rétegrendemet írják le, de az ott található infókat továbbgondolva megfelelő padlót tudok építeni. Szerintem.
Pl:
Ha az úsztatott padlóban épületgépészeti vezetékeket helyezünk el, az AUSTROTHERM lépéshang-szigetelő réteg alatt AUSTROTHERM AT-N 100 vagy GRAFIT®
100 hőszigetelő lemezt kell elhelyezni. Ebbe a rétegbe kerülnek a vezetékekAzaz lehet az AT-L alá AT-N-t tenni, és nálam is van 1-2 vezeték, amit a padlóban kell elvezetnem.
Szükség esetén száraz homokot is lehet teríteni a felület kiegyenlítése érdekébenEbből pedig azt tudom leszűrni, hogy lehet szárazanyagot az EPS lapok alá tenni. Azért nem homokot választottam, mert tömegben jóval több, mint a Liapor, ami a felcipelés szempontjából sem mindegy
Az AUSTROTHERM szárazpadlót faforgács lemez felső rétege kellően szilárd járófelületet biztosít, amire el lehet helyezni a végleges padlóburkolatot. Ez egy olyan szigetelő lemez, aminek a felső felületére 8mm vastag nútféderes faforgács lap van ragasztva eltolva, az a neve, hogy Padlap. Ez meleg burkolásra alkalmas felületet ad, az alja ennek is AT-N100. Hátránya, hogy borzasztó drága (8-10e Ft/nm), ráadásul 10cm a legvékonyabb, ami kapható, ami nekem sok, és ez a szintkiegyenlítést még nem oldja meg. Ezt váltanám ki külön faforgácslappal. A Baumaxban most épp Wodego V100 néven fut, vízálló, nútféderes, és 1790Ft/nm, ami szerintem elég kedvező árnak tűnik. Mindent összevetve az én megoldásom kevesebb mint 5000Ft/nm-re jön ki, szemben az említett 8-10-el, ami még nem is elég. A végleges padlóburkolat még ebbe sincs beleszámolva.
Szerintem oldalirányban nem nagyon tud mozogni, mert a falak megtartják, és még az is lehet, hogy egymáshoz is ragasztom őket, bár erről még nem találtam leírást a technológiábam. Különben meg miért mozognának vízszintes irányban, amikor ilyen irányú terhelést nem is kapnak