Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
593 hozzászólás Oldal: 24 / 40
Előző 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 40 Következő
qwert2009 írta: Még nem adtál tanácsot,h mit csináljak a padlás szélével, pedig tettem fel képet :) < az elég kényes része a dolognak mivel, ha az oldalfal is sorra kerül, azzal és ahhoz folyamatosan fel kell csatlakozni majd körbe.
Azt valami kiegyenlítővel le kellene húzni a betonszintbe, ami kiáll azt meg levésni. A szaruk között én biztos bitugéllel kenném le ezt a kiegyenlítést mindenhol, az ott annyira bonyolult, hogy a kencefice illik oda.
A szaruk között a legolcsóbb XPS kemény habból lehetne beszabni 20cm magasságra szelvényeket a kívánt szélességgel, hogy a szaruk elé, befelé kiérjen és leragasztani a "talpát és egymáshoz" bitugéllel. Ahhoz majd alulról lehetne csatlakozni az oldalfali szigeteléssel jövőre vagy később, ha rá kerül a sor és addig az merev is ott. Ahhoz a padlástérben is jól kifuttatható a Kanauf_0044 is, a rácsszerkezet is.

_Qwert2009-teglas-problema-70d.jpg
a beillesztés nem méretarányos. az elvét akartam érzékeltetni...
A bal oldali XPS túlnyúlásához lehet majd később csatlakoztatni alulról a függőleges falszigetelést PUR kitöltéssel résmentesen

A padlás feljáró köré csináltam 20cm-es deszkából kalodát.A fóliának alatta kell lennie vagy felfuttassam a kaloda falára?
< írtam már, hogy a pára úgy viselkedik, mint minden gáz. Az átdiffundál neked a a födémeden, meg ami ott van alulról. Ahol nem zárod, az igyekezik tovább a padlástérbe majd ki a cserepeken. A baj csak az, hogy még a szigetelés elején benne, ha az nem folytonos, eléri a harmatpontot és attól kezdve az már nem pára, hanem víz, és az jön és jön addig minden időpillanatban és víz lesz belőle, amíg be nem köszönt a kora nyár... :( Ez ilyen sajnos. :?

Csináljak a kémény köré is vagy nem szükséges? < minden ilyen felfuttatása a szigetelésnek 4-6 cm kellene, hogy legyen de tömítetten, szorosan, esetleg szilózva a biztonság kedvéért. Erre nincs ötletem, mert ahhoz ott kellene, hogy legyek. Érezd át a fontosságát, magadnak készíted.
Látod , egy új építés itt előttünk, hogy járt. A gyatra párazárás miatt lehet szétszedni azt amit drága pénzen megvett :(
.
Üdv.: sby f. J. ép.mérn.-, ép.gépész-, vill-, ép.fiz.
qwert2009

Valahogy a te esetedben hiszen laikus a fólia munkáiban, a hegesztett párazáró fólia helyett a 2 rétegű bitugél mázat látnám jobbnak így a fotóidat nézegetve, a széleknél egy feles szélességű kátránypapír csíkkal a két rétegű kencefice között. :? Annak a felkenése egyszerűbb is meg az átmeneteknél (szarufák, székállások talpfái, egyenetlenségek stb. stb. stb.) "pofonegyszerű". Sokkal inkább ebben kellene gondolkodnod, gyorsabb is, egyszerűbb is, az igaz, hogy eléggé koszos munka, de jobb vagy tökéletesebb eredményt hozna.
Lásd az előző bejegyzésem fotóját viewtopic.php?f=8&t=448&start=330#p7952
Mi a véleményed erről? :)
Igazad van, tényleg nem vagyok jártas a fólia munkákban.Jól hangzik a bitugéles megoldás és egyszerűbbnek is tűnik számomra.Nem is zavarna,h sok piszokkal jár a felkenése, csak utána számoltam és kissé húzós volna az ára.
Már a tófóliánál is forogtak a szemeim :roll: ,de a bitugélnél majdnem ki is estek :shock: És akkor még nem néztem meg az XPS árakat :D
Tudom én,h fontos a párazárás csak egy baj van,h sajnos én se a fáról szedem a pénzt :)
Minél többet beszélünk róla annál többe kerül a kivitelezése :D
Fransis

Vissza térve arra az ugrásra a padlás szélénél (ami kb. 6-7cm magas és 20-21cm széles). Azt javasoltad,hogy hozzam szintbe.Arra gondoltam,hogy tennék oda 6 centis nikecellt úgy,h túl lógjon a falsíkon 9cm-t (sajnos többet nem tud kiérni mert már ott van a tetőléc). Ehhez tudna később kapcsolódni az oldalfal szigetelés. Mert ha csak felfalazom szintig, utána már nem tudom túl lógatni a szigetelést mert nagyon kicsi ott a hely. Aztán lekenni bitugéllel a szarufaközöket és mehetne a fólia.Szerinted ez így jó?
Sziasztok

Meglévő béléstestes padlásfödémet szeretném szigetelni részben üveggyapot, részben lépésálló hőszigetelésekkel. A tetőm nyeregtető, teljes deszkázattal, bitumen zsindely fedéssel.
Az üveggyapotot 2x10cm vastagságban a tető és a födém vonalára tenném le, a lépésállót meg a "belső" területekre, ahova egy-két dogot felpakolunk.
Gyakorlatilag teljesen zárt a padlás a zsindelyfedésnek köszönhetően.
Kérdésem, hogy párazáró fóliát tegyek-e a hőszigetelések alá, vagy nem kell?, illetve a 2x10cm-es üveggyapothoz (ezt már megvettem) párban, milyen típusú és vastagságú lépésállót vegyek?

Válaszokat előre is köszönöm!
üdv
qwert2009 írta: Fransis

Vissza térve arra az ugrásra a padlás szélénél (ami kb. 6-7cm magas és 20-21cm széles). Azt javasoltad,hogy hozzam szintbe.Arra gondoltam,hogy tennék oda 6 centis nikecellt úgy,h túl lógjon a falsíkon 9cm-t (sajnos többet nem tud kiérni mert már ott van a tetőléc). Ehhez tudna később kapcsolódni az oldalfal szigetelés. Mert ha csak felfalazom szintig, utána már nem tudom túl lógatni a szigetelést mert nagyon kicsi ott a hely. Aztán lekenni bitugéllel a szarufaközöket és mehetne a fólia.Szerinted ez így jó?

- ha az csak 9cm, hát annyi. A rajzos hab "kaloda" a kerületen viszont akkor is szerencsés lenne. Szegne, védene, határozott kapcsolatot kölcsönözne körbe.
A 9 cm nem is olyan rossz mert ha 10 cm-es szigetelést teszek a homlokzatra akkor csak 1 cm-rel rövidebb a túllógás :)
Amúgy meg mi az a rajzos hab kaloda?
qwert2009 írta: A 9 cm nem is olyan rossz mert ha 10 cm-es szigetelést teszek a homlokzatra akkor csak 1 cm-rel rövidebb a túllógás :)
Amúgy meg mi az a rajzos hab kaloda?

Megrajzoltam.
Keresd meg kérlek, a nedves tetőteres fotód után van. :) Az határolná le az üveggyapot kerületét, fontosnak tartanám.
A 10cm a 0,030 W/m2K Austrotherm_Grafitból éppen éppen, minden más kevés... :(
Megtaláltam, nem tudtam,h arra gondoltál :)
Én is gondolkodtam ezen a grafitos félén csak nem tudtam,h miben más mint a sima fehér.
Az Austrotherm Grafit 0.032 W/m2k , a Reflex 0.031W/m2k, ezen van valami hővisszaverő réteg még pluszba.Lehet ez jobb lenne.Te melyik fajtára gondoltál?
Ha már így áttértünk a homlokzati szigetelésre,(mint már beszéltük)volna egy pár kérdésem azzal és ablakcserével kapcsolatban is.Itt tegyem fel vagy inkább egy másik topikban?
Sziasztok!
Olvastam itt olyat, hogy a födémen lévő salak sugárzását bemérették...?! Ez sugározhat? 3 éve lakunk egy sátortetős kockaházban (66-os építés), és 21m3 salak van a födémen, kisgyermek is van.
Hol lehet ezt beméretni?
És hogyan csináljam? Ássak ki két lapát salakot egy vödörbe és vigyem be valahova?!
Köszönöm:
st
Üdvözlöm!

A kérdésem a következő lenne.
Nemrég vettünk egy vályogházat és a szoba és a fürdőszoba felett nincsen felső padlás csak alsó! Szeretném ezt a részt leszigetelni valamilyen 10 cm-es Knauf üveggyapot termékkel vagy 2 rétegben 5cm-essel, majd a gerendákra osb lapot tennék! Úgy nézne ki a dolog, hogy a régi deszkákat elbontanám majd a gerendák közti rész kitakarítása után párazáró fóliát helyeznék el átlapolással.Az átlapolt részeket Masterplast Isoflex Tape öntapadó alutükrös ragasztószalggal ragasztanám le! Erre menne az üveggyapot majd ennek a tetejére osb lap! Jó ez így? Vagy kell még más is? A párazáró fólia Masterplast Isoflex ALU-PZ lenne, ha ez megfelel a célnak! Még annyi kérdésem lenne, hogy az eső és a porhó ellen jó-e, ha a szarufákra belülről átlapolással páraáteresztő tetőfóliát rakok, mert a mostani vihar után egy csöppet beesett az eső és nem szeretném, ha a szigetelés elázna!:) A választ és a segítséget előre is köszönöm!

Viktor
Kedeves forumozok,

Szeretnem szigetelni a tetofodemet (meglepo modon...) es erre szeretnek tanacsot kerni. Olvasgattam a forumot, es lattam megoldasokat (hasonlokat az en esetemhez) es val. ertem is, de azert szeretnek biztosra menni.
A reteg: plafon - deszka - gerenda - deszka - beton (~1cm)
A fodem korul van egy gerenda ami korbe megy a fodemen (megszakitva) es a szintkulonbseg mint1 9 cm.
A hazon meg nincs szigeteles. Azt jovore tervezem.

A szigetelest igy oldanam meg:
1) tennek egy parazaro foliat a betonra
2) arra ~9cm kozetgyapotot(knauf classic 0039) (valoszinuleg tennek keresztfakat, hogy kialakothassak egy kisebb jaro es pakolo reszt). Ezzel nagyjabol egy szintbe lenne a sziteteles es a fa gerenda korben.
3) Majd Erre ratennek meg egy ~20 centis kozetgyapotot.Amit szinten felosztanek keresztfaval.
4) Majd erre refektetnek valami paraataereszt reteget a por es viz ellen

Ez igy megfelelo lenne?
Persze par kerdesem is felmerult ezekkel kapcsolatban:
- a parazarotat at kene vezetnem korbe a fa gerendakon is? Vagy csak a faig a betonon?
- a parazarot hogyan kell elvezetni a kemeny korul?
- erdemes tukros foliat feltenni a mennyezetre (persze akkor le kell bontanom a mennyezetet)?

Elore is koszonom a segitseget.
udv
csaba

Csatolmányok

Kedves Fórumozók, Szakértők!
Fafödémes családi házunk nem használt padlását szeretném üveggyapottal szigetelni. Bár nem használjuk a padlást, azért évente 4-5 alkalommal közlekedünk rajta. (Cserépigazítás, darázsirtás stb).
A sima tekercses üveggyapot nem lépésálló. Ez azt jelenti, hogy egyetlen egyszer sem lehet rálépni, vagy csak annyit, ne tároljunk rajta semmit, ne járkáljunk rajta rendszeresen?
Megoldás e, ha az évi 4-5 alkalommal való közlekedésnél egyszerűen két hosszabb deszkát v. OSB lapot ráteszek a gyapotra, hogy a súly nagyobb felületen oszoljon szét, és amerre megyek, elém teszem azt, amin épp nem állok? Vagy ez is visszavonhatatan károkat okoz?
Ha igen, akkor a másik megoldási ötletem -10cm-es gyapotból tervezek 2 réteget- hogy 10x10-es gerendákat fektetek a padlásra, és közérakom az övegygapotot. A második réteget pedig keresztbe, és ott is közé menne a gyapot. A felső gerenda rétegre mehetnének lapok v. deszkák. A gondom ezzel, hogy jelentősen drágítaná a szigetelést (kb 150nm), illetve ha jól számoltam, ehhez 33 10cmx10cmx5 méteres gerenda kellene, ami becslésem szerint majdnem 2 köbméter, és legalább 1000 kg, tehát egy elég nagy pluszterhelés lenne a fafödémre.
Tudna egy egszszerűbb, olcsóbb megoldást javasolni?
Köszönettel,

Gergely
Gergő írta: Kedves Fórumozók, Szakértők!
Tudna valaki egy eszerűbb, olcsóbb megoldást javasolni?
Köszönettel,

Gergely

Igen. Összeszedem az anyagot hozzá és felteszem.
Előző 1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 40 Következő
593 hozzászólás Oldal: 24 / 40