Szerző:
Plaszlo » pén. szept. 23, 2016 10:22 am
Igen, tényleg szép házikó, azért mentettem le a képét régebben. Szívesen laknék ilyenben!
Ahogy Jmedvegy kolléga írta, a szoknyázás a vizet tartja távol az aljától, a falakról lefolyó, vagy felverődő esővíz ne tudjon befolyni alá. Ebben az esetben nem emelték meg a házat, így szükséges a kiegészítő védelem.
Szépen kivitelezett szerkezet, bár nem értem miért nem raktak hőszigetelést bele. Akár raktár, akár eladóhely lesz, nyáron nagyon meleg lesz benne. Nagyon sűrűn lécezték, kíváncsi vagyok mivel fogják burkolni, vagy direkt ilyen marad???
Nos, ha még a ház elé is szeretnél barkácsplaccot készíttetni, akkor mindenképp a lemezes megoldást javasolnám. Ha rendesen megvasaltatod a betont, akkor elég lenne sávalap helyett betonoszlopokat önteni a földbe, hogy jól tartson.
Mire gondolok: a betonlemez négy sarkában, és az oldalak közepén leástok 80 cm-re és kirakjátok oszlop zsalukővel. A felszíni részt úgyis zsaluzni kell, így elég a föld színéig felhozni az oszlopzsalukat. Az egészet bevasaltatjátok úgy, hogy a vasalás az oszlopok aljáig leérjenek, a lemez és az oszlopok vasalata egységet képezzen. Utána ezt az egészet egyszerre ki lehet öntetni mixeres betonnal. Ez olyan stabil lesz, hogy nem kell aggódnotok a továbbiakban.
Térfogatszámítást tanultuk még általánosban, ha már tudjátok pontosan mekkora placcot szeretnétek, ki tudjátok számolni, mennyi betonra lesz szükségetek.