Szerző:
Endlos » csüt. márc. 10, 2011 9:15 am
Akkor ha a benzint is beleszámoljuk, kiszállási díj, az út idő, legalább 6ezer ft-os óradíjjal dolgoznak, pont 10-szer annyiért, mint én. Neki van egy tanfolyami végzettsége, nekem meg nemzetközi elismeréseim, és iparművészeti zsűriszámom. Na erre mondj valamit
)
Najó nem bántom őket, mert ez egy divatszakma, és nagy szükség van rá, annak ellenére is, hogy a klímázás ilyen mérvű telepítése brutális hatással van a felmelegedésre a nyári használat miatt, és persze mondjuk az ügyvédek rezsijéhez nem hasonlíthatjuk. Mert mondjuk ott leülsz beszélgetni, még meg sem állapodtatok semmiben, és máris egy 10-est kiperkálsz, de akkoris igazságtalanságnak tartom, és bár ez már nem fér bele az ezermesterség témájába, de én törvényeket hoznék erre, hogy ki mennyit kérhet.
Összetehetem a két kezemet, hogy találtam egy olyan autó szerelősrácot, aki nem csak hogy szinte mindent bevállal, és semmire sem mondja, hogy nem lehet, ráadásul valós óradíjt kér. És bizony van munkája rendesen, megél, nem milliomos, de van munkája, ami nagyon szép dolognak számít szerintem. Magam cseréltem a motort a Kadettomban, régen karburátoros volt, most kapott egy injektoros motort, amikor elakadtam (ez kétszer fordult elő) mindkétszer kijött hozzám, bár én hoztam ki saját autóval, de akkoris órákat eltöltött itt, és nem fogadott el pénzt, mivel a munkát én végzem, ő csak instrukciókat ad. Tudjátok itt már külső elektromos AC van, a régiben mechanikus volt a motoron, computer, légtömegmérő, lambdaszonda, más gyújtás, holtpontjeladó, ilyesmi. Szal volt mit kötögetni, és múlt héten beindult fél év után
Na most jól eldicsekedtem, de nem ez volt a lényeg. (nahh volt pár jó alkatrészem az ő mantájához, amit odaadtam neki, úgyhogy mondhatjuk, hogy barteloltunk, de ez nem volt neki feltétel, mivel időben később derült ki, hogy nekem vannak ilyen alkatrészeim)