Szerző:
Tibor123 » hétf. júl. 18, 2016 7:13 pm
Koszonom a velemenyeket.
Igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a hazat egy Varso melletti erdoben epitjuk - es igen, itt elofordul a minusz husz is akar..
ezert aztan felmelegitett kutvizzel kalorifert, valamint hocserelis. szelloztetot is tervezek. A kutvizes kalorifernek annyi lenne a szerepe hogyfagypont folott tartcsa a hocseros szelloztetove belepo levegot.
Igen, a kondenzacioval en is szamolok: amikor cserepkalyha mogott feljon a 6- fokos viz a csoben, korulotte pedig 50 fok van: itt, mivel fuggolegesen megy a cso, alatta tolcser lesz ami a kutva vezeti vissza a kondenzvizet. A menyezeti radiatorok kondenzvizet szinten ossze fogom gyujteni, de meg nem tudom hogy hogyan. A hocserelo kondenzvizet szifonon keresztul a csatornaba vezetem.
A visszatero ag kozvetlenul a kutban levo spiralhoz csatlakozik, igy nem kell a kalyha folott a plafonon jonnie, igy arra megy ahol a kondenzvizet el tudom vezetni.
Kozben utananeztem jobban az autok hutokorenek: zart rendszer, 1.4atm koruli nyomassal. A huto kupakja kettos szelepkent mukodik: ahogy tagul a hutokozeg, kiengedi a tagulasi tartalyba, ha lehult, a vakuum segitsegevel visszaszivja. Ezenkivul biztonsagi szelep is.
Az en rendszerem is ilyen lesz, mindket hutohoz kapcsolok egy-egy tagulasi tartalyt - bar az en esetemben a 100 fok fole melegedesnek nulla az eselye. Arra gondoltam, hogy ezzel a rendszerrel ossszehozok egy barmilyen, 6m emelomagassagu pumpat (remelem jo lesz, nem tudom hogy az autok vizpumpaja milyen kapacsitasu - es egy potmeterrel addig lassitom amig megfelelo nem lesz az aramlasi sebesseg...
A belso keringetest nem tudom hogy lehetne, a nappali-konyha eleg zart, es a kalyha sem bir sztem nagyobb teret..
Udv.