Sziasztok!
Lakásom folyamatosan hül, állandóan megy a kazán, szökik a meleg. A szigetelés több sebből vérzik, az egyik ilyen a födém.
Körbejártam a témát alaposan, beszéltem hozzáértőkkel, de ahány forrás annyi javaslat...
Futok egy kört itt is, hátha.
Padlástérbe épített lakásról van szó. Háztető 2 éve teljesen felújítva, ázás nincs.
Lakás mennyezete alulról,felfele:
-stukatúr nád + vakolat
-2.5 cm deszkázat
-gerendák közt 8cm nikecell
-2.3cm deszkázat, járható
-fűtetlen padlástér (ma pl. padlószinten 7C fokot mértem 40% páratartalom, kinn 0 fok volt)
Erre szeretnék szigetelést fektetni, Rockwool Multirock 2x10 cm kőzetgyapotban gondolkodom.
Az örök kérdés: kell-e párazáró fólia a kőzetgyapot alá?
Hőkamerás szakértő: igen
egy másik fórum: nem
építész: nem
...itt is olvastam már mindent, egyszerűen nem tudom eldönteni.
Csatolok egy képet a födémről a padlástér felől. A faszerkezetben nincs gomba, nem rohad, száraz.
A tetejére geotextilt tervezek lefektetni, ezzel nincs gond. De alá?
Szerintetek?
Köszönöm!
Lakásom folyamatosan hül, állandóan megy a kazán, szökik a meleg. A szigetelés több sebből vérzik, az egyik ilyen a födém.
Körbejártam a témát alaposan, beszéltem hozzáértőkkel, de ahány forrás annyi javaslat...
Futok egy kört itt is, hátha.
Padlástérbe épített lakásról van szó. Háztető 2 éve teljesen felújítva, ázás nincs.
Lakás mennyezete alulról,felfele:
-stukatúr nád + vakolat
-2.5 cm deszkázat
-gerendák közt 8cm nikecell
-2.3cm deszkázat, járható
-fűtetlen padlástér (ma pl. padlószinten 7C fokot mértem 40% páratartalom, kinn 0 fok volt)
Erre szeretnék szigetelést fektetni, Rockwool Multirock 2x10 cm kőzetgyapotban gondolkodom.
Az örök kérdés: kell-e párazáró fólia a kőzetgyapot alá?
Hőkamerás szakértő: igen
egy másik fórum: nem
építész: nem
...itt is olvastam már mindent, egyszerűen nem tudom eldönteni.
Csatolok egy képet a födémről a padlástér felől. A faszerkezetben nincs gomba, nem rohad, száraz.
A tetejére geotextilt tervezek lefektetni, ezzel nincs gond. De alá?
Szerintetek?
Köszönöm!