Szerző:
Plaszlo » kedd szept. 08, 2015 10:20 am
Üdv!
Bérelt lakás lévén először a tulajjal egyeztess, hogy mit enged meg nektek. Legrosszabb esetben az ajtóra rögzített vastag sötétítőfüggönnyel is eredményt tudsz elérni.
Bármi komolyabbat csinálsz, nyoma marad az ajtón (csavarok helye). A belátás, átlátás csökkentésére kulturált eszköz az ablakfólia, szükség esetén eltávolítható. Érdemes elgondolkodni a betörés ellen védő biztonsági fólián is, üveges bejárati ajtónál nem hátrány. Ha a fólia már eltakarja a leendő szigetelést, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy falécből keretet ragasztotok az ajtóra erős, kétoldalas ragasztóval és közé EPS (Hungarocell) szigetelőlapokat raksz, majd ezt vékony farost, vagy rétegelt lemezzel lezárod. Ezt vagy fested, vagy tapétázod.
Így szükség esetén eltávolítható, de elég könnyű szerkezet, hogy ragasztással rögzíthesd. Amennyiben a tulaj megengedi és lehet csavarozni is, akkor erősebb szerkezetet is felszerelhetsz és polisztirol szigetelés helyett sűrű kőzetgyapottal szigeteled le, mert ez a vastagságától függően egész jó hangszigetelő, vagy inkább áthallásgátló.
Én már készítettem ilyen módon egy nagyon gyenge bejárati ajtó hőszigetelését, csak itt dupla üvegesre alakítottam az üveges részt és nem elfedtem. Egész jól működött az eredeti állapotához képest.
- IMG_0419.jpg (101.22 KiB) Megtekintve 5222 alkalommal.
- IMG_0437.JPG (22.51 KiB) Megtekintve 5218 alkalommal.
- IMG_0983.JPG (25.99 KiB) Megtekintve 5163 alkalommal.
Persze nem gyári minőség, de sokkal jobb lett, mint volt.