Egy tízezer Mester szakmai tanácsát, segítségét kérem! Egy átfolyó elektromos vízmelegítő elkezdett csepegni. Gondolom - bár még csupán másfél éves - az elzáró szelep tömítő elemével lehet gond. Az ezüst színű öntvénybe van elhelyezve a 2 (hideg/meleg) réz szelep, amelyeket szeretnék kicsavarni, de nem sikerült. Feltehetően nincs elegendő erőm, ezért a szabványos 17-es csillagkulcs hosszát, vagyis az erőkart háromszorosára növeltem. Ennek a próbálkozásnak következménye, hogy a szelepszár házán lévő hatlapú felület - aminél fogva lehetne kicsavarni a házból - élei kicsit megnyíródtak. Ilyen akadállyal még nem találkoztam. Tud-e Valaki tanácsot adni, hogyan lehetne a fészekből kicsavarni a szelepszár házát? Esetleg ma már nem menetes az összeerősítés, hanem pl. sajtolás, vagyis tömítési probléma esetén is új komplett berendezést szükséges vásárolni?? Köszönettel: gabor
ha csöpögést megszünteti (valahogy) akkor akár a villanybojler fel is robbanhat!
Egyébként a betétet lehet azért sem tudja kivenni, mert rossz irányba próbálja tekerni, óramutató járásának ellentétesen!
Ha a kicsi villanybojler alsó szerelésű, és a szerelő a csaptelep testét fordítva rakta bele a mosogató tálcába, akkor meg fordítva!
http://www.hajdurt.hu/content/hu/vizmelegitok.html
A cikk közepén megtalálod.
idézett a cikkből:
Működés közben csöpög.
Ez nem hiba, a készülék nyíltrendszerű kialakításából adódik, a fűtéskor a táguló víz a kifolyón tud távozni. Ezért nem szabad a kifolyóra csövet húzni, mert az megtörhet, és a nyomás szétvetné a tartályt.
--------------------------------------
Láttam már olyan kicsi villanybojlert ARISTONT, amihez volt biztonsági lefúvató szelep, de azt mipolán csővel be kellett kötni a lefolyóba!