Ezermester Fórum

Építés, építkezés, lakásfelújítás, belső munkák, fürdőszoba, konyha, WC.
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1
Sziasztok!

Szeretném a tanácsotokat kérni. Saját magam szeretném kifesteni a panellakásomat és adott néhány kb. 1.5 cm átmérőjű, 6 cm mély lyuk a betonfalban (eltávolított tiplik helye). Ezeket szeretném javítani festés előtt, kezdő képességeimhez mérten korrektül, panelbetonnal kompatibilis módon. A javítandó fal vakolt, festett (diszperziós festékkel).

Kaptam olyan tanácsot, hogy simán csak töltsem ki a lyukakat sűrűbb glettanyaggal, amennyire tudom, és tegyek rá öntapadós hézagerősítő szalagot. Végül arra gletteljek még egyet. (Pillanatnyilag Rigips Rimano Plus A glettpor van kéznél.)

Ti mit javasolnátok, hogy járjak el? Szükség esetén beszerzek más hézagkitöltő anyagot is.

Előre is köszönöm a válaszaitokat!
nem vagyok festő de én is magamnak festettem

szerintem ezek a legegyszerűbb opcióid:

1) veszel másik anyagot ami nem 0-10mm-es vastagsághoz való hanem mélyebb (6-30-as tudom h van de lehet van mélyebb is)

2) belenyomod a meglévőt, ehhez annyi megjegyzésem van hogy szerintem először nyomd bele és tömd be a belső 5-5,5 centit, és egy másik rétegben miután az első full kiszáradt a maradékot síkba hozod...

3) strukatúr gipszet veszel és avval tömöd be (az nagyon gyorsan köt és nagyon kemény is, villanyszerelők használják főleg) (ezt esetleg kombinálhatod avval hogy a külső 1 centi megint a 0-10-essel legyen, azt szebben lehet csiszolni)

én a 2-est választanám, ha nincs kéznél strukatúr, szerintem fölösleges új anyagot venned pár kis lukért, nem valószínű h bármi gond lesz pláne ha így 2 részletben csinálod (ha a mély luk furán száradna ki akkor sincs gond mert a külső réteget rendeltetésszerűen használod)
Köszönöm!
3 hozzászólás Oldal: 1 / 1