Szerző:
Plaszlo » kedd feb. 01, 2011 5:52 pm
Omega54
A társasháznak milyen kedvező véleménye van és mi volt az eredendő probléma?
A legnagyobb bajom ezzel a termékkel, amikor hőszigetelés
helyett ajánlják, sokakat megtévesztve.
A Thermodoki oldalán német ház tanulmányában kifejtik, hogy a TS bevonattal 4 cm-es hőszigetelést váltottak ki. Ez önmagában kevés, 4 cm-es szigetelés a mai követelményeknek sehol nem felel meg. Tehát nem helyette, maximum mellette lehet alternatíva, meg olyan műemlék jellegű épületeknél, ahol nem lehet külső hőszigetelést létesíteni. De itt sem old meg mindent, mint ahogy sejtetni engedik.
Csak egy példa, itt volt az Ezermester fórumon, vékony falú faházat mivel szigeteljenek. Válasz az egyik forgalmazótól, csakis a TS a megoldás. Ez viszont már félrevezetés. Persze a kérdésekre már nem válaszolt.
Nem azt mondom, hogy semmi hatása nincs, de úgy érzem - és a neten rákeresve nem csak én vagyok ezzel az érzéssel -, kicsit túl van misztifikálva a festék hatása. Ahhoz meg túl drága, hogy az ember kísérletezgessen vele. A hagyományos hőszigetelési módoknak van múltja, van tapasztalata, lehet számolni kalkulálni. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek jobb rendszerek és megoldások, de nem a TS fogja megoldani a jövő problémáját. Miért nem pl. a BASF találta meg ezt a megoldást, akiknek óriási kutatási hátterük van, az ipar minden területén jelen vannak? Miért nincsenek tapasztalatok a passzívház építésben, ha ennyire világmegváltó ez a festék? Sok még a megválaszolatlan kérdés ezzel a termékkel kapcsolatban.
Amit nem ismerek arról nem mondok véleményt,főleg rosszat!
Rendben, majd ha a termék forgalmazói is korrekten adnak tanácsot a termékkel kapcsolatban és nem csak azt az egyet, hogy csak ez a megoldás.
Egyébként nem mondtam rosszat róla, csak megkérdőjeleztem a "mindenhol és mindenre alkalmazható" teóriát, amit a forgalmazók sugallnak. Én csak belinkeltem a neten talált véleményeket, lehet megcáfolni érvekkel.