Tavasszal vásároltuk, használtan az elöltöltős Indesit mosógépünket. Mostanság probléma van vele. Először a szívattyúja zúgott, de az mintha abbamaradt volna.. A dob nagyon hangos lett, főleg amikor centrizik. Mintha valamivel súrlódna menet közben. Talán csapágyas lehet?? Másfél hónapig gyönyörűen ment, szépen mosott, alig volt hangja. Ma viszont sírva vettem ki a fehér ruhákat belőle, amikor lejárt. 70 fokon mostam őket. Csupa fekete pöttyösek a ruhák. Van csíkban is, olyan, mint a gépolaj. Nézem belülről a dobot, ott is olyan, ahogy törölgetem egy ronggyal. Nem is tudom mi lesz a ruhákkal így. Mi lehet ez? Érdemes megnézetni egy szerelővel, vagy inkább dobjam ki? Nem tudtunk újat venni, de már bánom, hogy inkább nem rakosgattuk össze a pénzt egy újra. Mostanra már össze is jött volna.. Annyira mérges vagyok! Segítsetek légyszi!
Nyugi, nyugi, nem olyan nagy a baj.
Minden bizonnyal a dob tengelyének szimeringje adta meg magát, így a víz be tud folyni a csapágyba és a 70 fokos mosóvíz kimosta a zsírt belőle. Javítható a hiba, ki kell cserélni a szimeringet és a csapágya(ka)t is, mert az erős hang a kenés nélküli, kopott csapágy jellemzője. Ezért még kár lenne új gépen törnie a fejét.
A ruhákból a zsírt mivel lehet kíméletesen kioldani, arra csak tippem van, be kell áztatni erős mosószeres vízbe, hátha kioldja belőle a zsírt.