Sziasztok! Elvégeztem a súlit. De nem dolgoztam a szakmában. És segítséget szeretnék kérni milyen gépeket szerszámokat eszközöket javasoltok ahhoz,hogy eltudjak indulni. És,hogy a vilanyszerelés hogy kerül bele a dolgokba. Mert volt oktatom állítása szerint a klimához kell. Meg a kazánhoz. Köszönöm a segítséget. Szeretnék egy részletes listát kérni mert a neten nem találtam semmi kézel foghatott köszönöm.
Szia!
Már ne haragudj, de ha elvégezted a sulit, akkor kellene valami elképzelésednek lenni a szükséges szerszámokat illetően. Gyakorlati oktatás nem volt?? Nem tudom van-e köztünk hivatásos szerelő aki segíteni tudna, de az oktatókat is megkereshetnéd, csak tudnak segíteni ebben.
A villanyszerelés ott jön a képbe, hogy a klímának és a kazánnak is kell elektromos csatlakozás - bár ezt villanyszerelőnek kell kiépíteni a szabványoknak megfelelően - de alapvető villanyszerelői tudásra azért szükséged lehet. A klímában a kompresszor, a ventilátorok és a vezérlés, a kazánban meg a vezérlő elektronika és a vízszivattyú működik elektromos árammal, elkerülhetetlen egy kis villanyszerelői tudás. A klíma bel, és kültéri egységét elektromosan is össze kell kötni, nem csak a gázt szállító csöveket.