Szerző:
Gabesz81 » pén. feb. 15, 2019 10:59 am
Sziasztok!
Először is ott kezdenem, hogy január 10-én picivel több mint egy hónapja vásároltunk egy ariston velis evo 100 villanybojlert. 3 hét használat után az első tapasztalatunk, hogy a korábbi havi 150-160kw villanyhasználatunk 290kw-ra ugrott folyamatos bekapcsolás (üzemkész állapotban 60°on) használat mellett.
Brutálba megtekerte a villanyórát!
Gondoltuk ha már van rajta ECO mód akkor kipróbáljuk, leteszteljük. Azonban az Eco mód folyamatosan 40°-on tartja a melegvizet így a KÉRDÉSEM az lenne, hogy hogy a bűnbánatos istenbe fűti fel a vizet estére 50-60° hogy egy átlagos három tagú családnak elegendő melegvíz mennyiség legyen a bojlerban???
Az egy éves gyerekemet még megtudtuk fürdetni azonban az asszonynak már csak langyos víz folyt a csapból!! Értem én hogy éjszaka nincs víz fogyasztás és nappal is csak kevés általános dolgokra, (és a bojler ezt érzekeli, “tanulja”) de estére mikor nagyobb mennyiség elfogy(na) fürdéshez akkor miért nem fűti fel 50-60°ra? mert a 40° nagyon NEM ELÉG egy három tagú családnak!
Tehát most vagy mi nem értjük az ECO funkció lényegét hiába tapasztaljuk hogy estére kevés a 40°os melegvíz vagy egyszerűen annyira “okos” már ez a berendezés hogy már átmegy butaságba!?!? Válaszokat segítséget előre is nagyon szépen köszönöm, üdv: Gábor