Plaszlo írta: Üdv.
Én felszedném a régi, rossz parkettát teljes egészében, azzal úgyis csak gond lenne később. Amikor ilyen helyzetben voltam 40 nm-en, 20 cm mélyen kilapátoltam mindent (parkettát, párnafát, homokot) és töltöttem fel 3 rétegben kaviccsal, perlites betonnal, majd betonnal (igaz földszinti lakás volt).
A töltőanyag állapotától függően több megoldás lehetséges, ebből csak kettő ötlet szinten ami szerintem némi segítséggel viszonylag könnyen kivitelezhető:
- eltávolítani az egészet és kitölteni könnyűbetonnal a helyét. Ez jóval könnyebb a normál betonnál és a keverési aránytól függően teherbíró.
- eltávolítani az egészet és kitölteni Liaporral a helyét, vagy a nagyon szemetes részt eltávolítani és a hiányzó részt kétszer rostált kaviccsal, vagy Liaporral kiegyenlíteni és tömöríteni. Erre már lehetne fektetni OSB lapot és rá a szalagparkettát.
Mindegyik megoldásnál nagyon fontos, hogy a parketta már síkba kerüljön a járólapozással. Tudom nagyon fárasztó és nehéz a rossz töltőanyagot levinni és az újat felhordani, de csak egyszer kell rendesen(!) megcsinálni.
Én sem vagyok a gányolás híve, és ha nem laknánk bent már, akkor megcsinálnám. De így kizárt... Azért köszönöm a tanácsot!