Szerző:
angyisz » csüt. nov. 21, 2019 3:29 pm
Nem tudom aktuális-e még. Én magamnak csináltam, bár ha fele ennyi lenne a díja is így lenne.
Kicsit elő kell szedni amit fizika órán tanult az ember. A biztonsági szelep a bojler alatt van pár centivel, a kimenő ágon viszont ki tudja milyen messze, fel-le mennek a csövek és a víz arra akar kifolyni, ahol a legalacsonyabban van. Azaz ha mondjuk a szelep 2m magasan van, de a csap csak 1, akkor ő a csapon akarna kifolyni, de nem tud, mert ahhoz a fentről kifolyt víz helyére levegő kéne menjen, de szerintem a szelep cső, a bojerben lévő cső, a két tartályban lévő összekötő cső, és a csapig menő cső ellenállása olyan nagy, hogy ez nem sikerül. Én azt tettem, hogy lehető legközelebbi meleg csapot nyitottam ki és egy kisebb kompresszorral óvatosan belefújtam a csőbe annyit, hogy kiürüljön a vízvezeték hálózatból a víz, így a bojler teteje már kapott levegőt és folyt ki a víz a szelepen. Bár nekem ez is lassú volt, ezért óvatosan elkezdtem lecsavarozni előbb a bal, majd amikor kiürült a jobb tartályt és ott nem a víz folyt ki, hanem a levegő ment be.
De végül a lényeg, ha leoldod a kimenőt, nincs meg az az ellenállás, amit írtam és így könnyen fog kapni levegőt és ki fog folyni a szelepen. Én azért nem így tettem, mert nekem nem flexi van ott, és nem akartam tömítgetni utólag. Meg egyébként is két bojerünk van sorba kötve, ami kicsit még bonyolultabbá teszi a leeresztést.
jomoca írta: Hidegtáp elzár-melegcsap nyit-bizt.szelep (MMG) kinyit – semmi nem történik. Végigolvastam a Fórumot, ezt találtam: „Megoldotta dr.Bubo: valoban a hidegen folyik ki, de a szelepen, es ott is csak akkor, ha a meleg kimenot leszedtem, csap kinyitas nem volt eleg neki.” Tehát, ha közvetlenül a bojler meleg víz csonkjáról leoldom a flexibilis csövet, akkor valóban kiürül (pár litert nem számítva) a víz a biztonsági szelep lefúvó csonkján keresztül?